Haber

Antalya Fast Food Restoranlarında Kızartma Yağı Denetimi

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, fast food ve restoran gibi toplu tüketim yerlerinde kızartma yağı kontrolleri gerçekleştirdi. 295 çalışanın gerçekleştirdiği kontrollerde işletmelerde bulunan kızartma yağları incelenerek numuneler alındı. Alınan numunelerin laboratuvara gönderileceğini belirten Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Fazilet Özmen, sonuçlara göre ceza uygulanacağını belirtti.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye genelindeki fast food restoranlarında kızartma yağı kontrolüne başladı. 10 gün boyunca toplu tüketim yerlerinde ve kızartmalarda kullanılan katı ve sıvı yağlar incelenecek. Bu kapsamda talimatlar doğrultusunda harekete geçen Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, alışveriş merkezindeki fast food, restoran, kafe gibi toplu tüketim yerlerinde kızartma yağını kontrol etti. Gruplar, işletmelerin hijyen belgeleri ve işletme tescil belgelerini inceleyerek kızartmalarda kullanılan yağlardan örnekler aldı.

“Denetimlerimizde önceliklerimiz arasında kızartma yağı yer alıyor”

Denetimlerle ilgili açıklama yapan Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Fazilet Özmen, “Denetimlerimizi yıl boyunca sürdürüyoruz. Sektörel denetimler, bakanlığın talimatları doğrultusunda zaman zaman yapılıyor” dedi. Bakanlığımız, Sayın Bakanımızın açıklamalarının ardından harekete geçtik ve denetimlerimize başladık. Antalya’da “295 gıda kontrol arkadaşımızla birlikte bölgeye inerek bu kontrolleri gerçekleştiriyoruz. Kontrollerimizde kızartma yağı önceliklerimiz arasındadır. Arkadaşlarımız önce kızartma yağını bir cihazla ölçüyor, eğer değerler normal değilse numune alıp laboratuvara gönderiyoruz. Sonuçlara göre idari para cezası uyguluyoruz” dedi.

Özmen, kontrollerde aranan kriterleri şöyle anlattı:

“Kızartma yağı sıcaklığı 180 derecenin altında, polar değeri 25’in altında, asit değerimiz ise 2,5’un altında olacak. Bugün yapılan kontrollerde değerlerimiz normal çıktı, tekrar numune aldık. laboratuvara göndereceğim.”

Kepez İlçe Tarım Müdürlüğü Gıda Kontrol Sorumlusu Esma Çevik, “Denetlediğimiz işletmelerin genel temel hijyen kurallarına bakıyoruz. Gıda mevzuatına uygun çalışıp çalışmadıklarını kontrol ediyoruz. Ürünlerin asitliğini ve polaritesini ölçüyoruz. kızartma yağları.” – ANTALYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu